Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve středu 29. listopadu ve tři hodiny odpoledne byla hlídka strážníků ze skupiny operačního zákroku vyslána  do ulice Peškova, kde se dle oznamovatele, který telefonoval na tísňovou linku městské policie měla nacházet žena vyššího věku, která měla na ulici zkolabovat.

Dle sdělení operačního střediska mělo u ženy dojít  k zástavě srdce a na místě bylo potřeba ji připojit na  přístroj AED. Po příjezdu hlídky na místo byla u vchodu do domu spatřena ležící žena, u které se nacházela dvojice osob. Muž dle instrukcí od operátorky RZS prováděl nepřímou masáž srdce.

Foto: MP Ústí nad Labem

Přivolaná hlídka strážníků okamžitě převzala masáž srdce a připojila ženu na přístroj AED. Po připojení přístroje nebyl doporučen výboj, proto hlídka pokračovala v nepřímé masáži srdce, a to až do příjezdu vozidla zdravotníků. Po jejich  příjezdu pokračovala hlídka dle instrukcí zdravotníků v resuscitaci ženy a to nepřímou masáží srdce.

Foto: MP Ústí nad Labem

Po cca. 20 minutách se u dotyčné  podařilo obnovit činnost srdce a  za asistence strážníků byla seniorka dopravena do sanity, kde hlídka strážníků dále  asistovala v nezbytných úkolech k zajištění životních funkcí. Po zajištění životních funkcí, byla žena převezena vozidlem RZS k ošetření do Masarykovy nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru