Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Hlídce policistů z oddělení hlídkové služby se v odpoledních hodinách podařilo vypátrat v jednom z bytů v ulici Jindřicha Plachty 37letého muže, který byl veden v celostátním pátrání z důvodu, že nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody.

Muž policisty na sebe upozornil tím, že při spatření hlídky na ulici, před nimi začal utíkat. Po prohlídce panelového domu, kam před hlídkou zaběhl a díky kamerovému systému se podařilo hledaného muže vypátrat. Majitel bytu jej na začátku zapíral, ale po informaci o kamerovém systému, jej prozradil. Muž se tak dopustil trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí.

Ve druhém případě se policistům podařilo vypátrat 45letého muže, který utekl z nestřeženého pracoviště. Na pracoviště docházel z výkonu trestu odnětí svobody. Policisté měli popis a fotografii hledané osoby a prováděli prověrky míst, kde by se osoba mohla nacházet. Jedno z míst bylo i bydliště družky. Ta, jak tomu velice často bývá, samozřejmě uvedla, že svého partnera dlouho neviděla.

"Policisté si ale dali tu práci a provedli prohlídku celého domu i sklepních prostor. Neušla jim ani sklepní šachta pod schody. Po otevření dřevěných dvířek uviděli osobu, která se zde tísnila. Policisté schovávajícího muže vyzvali, aby vyšel ven. Muž uposlechl a policisté v něm poznali hledanou osobu. Po dotazu policistů, proč utekl, muž odpověděl, že se mu stýskalo po družce. Následně byl eskortován na obvodní oddělení a po provedení dalších úkonů do výkonu trestu odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru