Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Primátor svolal jednání pracovní skupiny povodňové komise a přizval k němu Richarda Loskota z opozičního klubu. Informoval ho o opatřeních souvisejících s protipovodňovou ochranou města.

„Město se důsledně řídí protipovodňovými plány a dělá vše, co z těchto plánů vyplývá. Co se týče protipovodňové vany pod mostem Dr. E. Beneše, udělali jsme ještě více, než ukládal protipovodňový plán, koordinovali jsme potřebné úkony s hasiči, s dopravní policií a dalšími složkami, které byly nápomocny při nápravě pochybení Ředitelství silnic a dálnic. Jsem v osobním kontaktu s ředitelem ŘSD, tato organizace nejen uznala své zavinění na zatopení vany, ale zároveň dělá vše potřebné k jejímu zprovoznění a k realizaci takových opatření, aby se podobná situace neopakovala,“ uvedl primátor Petr Nedvědický. Jak dodal, vysvětlil Richardu Loskotovi majetkové poměry na této komunikaci. „Silnice I/30 je skutečně majetkem ŘSD, které také odpovídá za její stav včetně zařízení na ní umístěných – protivodňová vana.“

Primátor v návaznosti na jednání pracovní skupiny povodňové komise požádal vedení ŘSD o opatření, které by pomohlo předejít problémům s protipovodňovou vanou na státní komunikaci I/30 v Ústí nad Labem. ŘSD bylo vyzváno, aby město informovalo o pravidelných kontrolách prováděných na protipovodňové vaně. Dalším opatřením, které město preferuje, je kontrola připravenosti a funkčnosti vany ze strany ŘSD, a to již při vyhlášení I. SPA.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru