Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - I v tomto mrazivém týdnu pokračují preventivně bezpečnostní akce, zaměření na lidi bez domova. Strážníci ve spolupráci s pracovnicemi odboru sociální péče kontrolují zimoviště bezdomovců, zda v těchto místech, kde si svá provizorní bydlení budují, udržují pořádek a zda mají teplé oblečení a dostatek potravin.

Lidem bez domova je opakovaně nabízena ze strany odboru sociální péče pomoc v podobě sociální práce, teplé oblečení či deky a spacáky. Ale nejsou všichni bezdomovci stejní. Ve skupině bezdomovců sídlící v oblasti Mariánské skály platí pravidlo, že veškeré odpadky skladují v igelitových pytlích, které pak odvezou na skládku odpadů pracovníci Úřadu městského obvodu Severní Terasa.

V tomto mrazivém období strážníci při svých kontrolách nezapomínají ani na psy, které někteří bezdomovci vlastní. I když tito psi hlady určitě nestrádají, neopovrhnou jejich majitelé drobným dárkem od strážníků, a to v podobě pytlíku granulí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru