Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města schválila rozpočtové opatření odboru městských organizací, strategického rozvoje a investic ve výši 5 259 000 Kč. Finanční prostředky jsou určené na podporu pedagogických pracovníků ve vyloučených lokalitách.

Jedná se o peníze, které jsou prioritně určené na podporu pilotního programu Podpora pedagogických pracovníků ve školských zařízeních ve vyloučených lokalitách. Cílem programu je pomoc při zajištění kvalifikovaných pedagogických zaměstnanců a při obsazovaní volných pozic pedagogickými pracovníky v základních školách, které se nacházejí v tzv. vyloučených lokalitách.

Program má za cíl řešit výše uvedenou problematiku vyšším ohodnocením pedagogických pracovníků. Proti předchozímu roku je podpora vyšší o 2 200 000 Kč, nově byl do programu zařazeny i mateřské školy. Byl také rozšířen okruh podpory o asistenty pedagogů. 

Finanční prostředky budou rozděleny následovně:

  • ZŠ a MŠ Školní náměstí, p. o. 1 180 000 Kč
  • ZŠ Hlavní, p. o. 2 268 000 Kč
  • ZŠ a ZUŠ Husova, p. o. 1 100 000 Kč
  • MŠ Motýlek, p. o. 387 000 Kč
  • MŠ Pastelka, p. o. 324 000 Kč

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru