Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústí nad Labem se dlouhodobě potýká s pronikáním černé zvěře do městské zástavby a s jejím setrváním v blízkosti obydlí. Situace je i v tomto roce řešena ve spolupráci s mysliveckými spolky.

Rada města schválila uzavření smlouvy k finančnímu ohodnocení odlovu černé zvěře na území Ústí nad Labem, a to pro rok 2024 s následujícími subjekty:

  • Myslivecký spolek Diana (minimální odlov 110 ks)
  • Myslivecký spolek Jedlová hora (minimální odlov 160 ks)
  • Myslivecký spolek Chabařovické jezero (minimální odlov 50 ks)
  • Myslivecký spolek Chvalov – Přemyslovka (minimální odlov 50 ks)
  • Myslivost Skubice (minimální odlov 50 ks)

Za odloveného divočáka je kalkulována cena 500 Kč.

Přítomnost zvěře ve městě je dána bezprostředním kontaktem zástavby s volnou krajinou a charakterem této volné krajiny, dále potravní nabídkou ve městě zejména v kritickém ročním období či možností úkrytů ve městě. Zvěř ve městě přináší různé konflikty, zejména poničené zahrady či trávníky.

Od poloviny roku 2021 začalo město úspěšně využívat v zástavbě pro odchyt a odlov divočáků i klece, zvyšují se i jiné formy odlovu ve městě. Za rok 2022 bylo odloveno 186 prasat a za rok 2023 423 prasat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru