Most Dr. Edvarda Beneše. Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Jelikož se blíží začátek rekonstrukce Benešova mostu v Ústí nad Labem, sešlo se na krajském úřadě široké plénum dotčených touto významnou dopravní stavbou, aby si vyslechli informace o přípravě a předpokládaný harmonogram prací. Jednání svolal radní Tomáš Rieger, který má na starost investice a majetek Ústeckého kraje.

Zhotovitelem vybraným ve výběrovém řízení je společenství Metrostav TBR a Strabag. O předpokládaném postupu informoval ředitel výstavby Pavel Kuděj.

  • Do konce února by měla být hotová projektová dokumentace k výstavbě provizorní lávky
  • V letních měsících (červen – červenec) začne její výstavba
  • V říjnu by mělo dojít k zahájen provozu lávky a uzavření samotného Benešova mostu
  • V říjnu 2026 by měla být rekonstrukce mostu hotová

Zástupce projektant představil zamýšlenou podobu lávky, která bude mít dvě podpory v řece a sestávat bude ze tří polí o délkách 48 m, 66 m a 54 m. Zároveň probíhá koordinace se síťaři, jelikož lávka má sloužit i k přeložkám inženýrských sítí.

Následné dotazy se týkaly provozu oblíbeného podniku KOLOcafé na střekovské straně. Dojde ještě k individuálnímu jednání, nicméně aktuální umístění kavárny koliduje s prostorem staveniště pro lávku. Proto také musí dojít k dočasnému přeložení cyklostezky.

Na jednání zaznělo, že se nyní připravuje návrh dopravně inženýrských opatření a ten bude ještě projednán v užším kruhu s dotčenými včetně složek IZS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru