Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Strážníci slavnostně převzali z rukou primátora města Ústí nad Labem Petra Nedvědického pět nových služebních vozidel. Jedná se o historicky nejpočetnější jednorázovou obnovu vozového parku za dobu existence městské policie. 

Strážníci mohou od února využívat pro svou činnost pět nových vozidel – dvě Dacie Duster (SUV) a tři Škody Scala (hatchback). Došlo k výrazné obnově vozového parku městské policie, což povede ke snížení provozních nákladů. „Auta, která vyřazujeme, jsou stará osm až deset let. Některá mají najeto i přes 300 tisíc kilometrů, jsou za hranicí své životnosti,“ sdělil ředitel městské policie Pavel Bakule s tím, že dosluhující vozidla už neodpovídají současným požadavkům strážníků na řádný výkon služby.

Nová auta mají například výstražné rozhlasové zařízení, modrá signální světla v přední masce i v zadní části. Nechybí ani radiostanice, díky které se může hlídka domlouvat s operačním střediskem, mateřskou policejní služebnou nebo s dalšími hlídkami ve městě. „Všechna vozidla máme na satelitním sledování, to znamená, že lidé v operačním středisku mají přesný přehled, kde se dané vozidlo pohybuje a jakou rychlostí,“ poznamenal Bakule.

Pořídit nové automobily bylo možné díky dobrému hospodaření města. „Na nákup jsme využili prostředky z přebytku hospodaření za loňský rok. Jedná o historicky nejpočetnější jednorázovou obnovu vozového parku za celou dobu existence městské policie ve městě,“ poznamenal primátor Petr Nedvědický. Celkové náklady na nákup vozů dosahují téměř 2,5 milionu bez DPH.

V současné době disponuje městská policie dvaceti vozidly, včetně dvou sanitních vozů určených pro převoz podnapilých osob do protialkoholní záchytné stanice v Teplicích nebo agresivních osob k vyšetření do Masarykovy nemocnice. Strážníci mají k dispozici jedno nákladní vozidlo, které je určené především na likvidaci černých skládek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru