Foto: Horská služba
Ústí nad Labem

Tisá - Krásné počasí láká do lezecké oblasti na severu Čech velké množství milovníků skal. Jeden z nich nezvládl výstup stěnou a po cca šestimetrovém pádu utrpěl poranění zad. K vyřešení nehody vyrazili tři záchranáři Horské Služby z Tisé ve spolupráci s jednotkou JSDH z Tisé.

Ošetření pacienta, příprava pro transport a navedení vrtulníku LZS Ústi nad Labem. Zdánlivě rutinní záležitosti, ale jejich důležitost pro včasné ošetření pacienta ve zdravotnickém zařízení je naprosto zásadní.

Transport v podvěsu na místní fotbalové hřiště provedla posádka LZS Ústí nad Labem. Pacienta z podvěsu na palubu vrtulníku pomohli přesunout členové lezecké skupiny HZS Ústí nad Labem. Jejich dojezdová vzdálenost je přeci jenom větší než záchranářů HS z Tisé, a tudíž se připojili k zásahu později. Pacient se díky spolupráci všech účastníků akce dostal na palubě vrtulníku do nemocniční péče zhruba za hodinu a deset minut. Koordinace zásahů v těžkém terénu a spolupráce všech složek IZS, tak jak ji předvádějí kolegové v Krušných horách je zárukou včasného vyřešení nehod a rychlého poskytnutí odborné péče.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru