Soutěž regulovčíků 2024. 3x zdroj foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na rušné křižovatce ulic Revoluční x Panská x U Trati v Ústí nad Labem proběhla ve čtvrtek 13. června 2024 praktická část krajského kola 16. ročníku soutěže Regulovčík 2024. Třináct dopravních policistů prokázalo své umění v řízení silničního provozu.

Mluvčí krajské policie Tomáš Frolík uvedl, že porotci posuzovali například, jakým způsobem vstupuje policista do vozovky při střídání kolegy, ústroj, postoj, srozumitelnost a provedení samotných pokynů, řešení vzniklých situací. „Během soutěže vyšlo najevo, že velké množství řidičů nemá s pokyny policisty, kterými řídí křižovatku, mnoho zkušeností. Došlo k situacím, kdy řidiči najížděli do křižovatky prakticky bezhlavě a vlastně ani nevěděli, zda mohou pokračovat v jízdě, nebo mají zastavit. Pokyny dopravních policistů dělaly problémy i chodcům,“ doplnil policejní mluvčí.

Soutěž Regulovčík 2024 začala pro dopravní policisty teoretickou částí, při níž v časovém limitu prokázali své znalosti pravidel silničního provozu a odborných právních předpisů. „Policisté dále absolvovali jízdu zručnosti a vyhledávání osoby. Policisté, kteří se umístili na prvním a druhém místě, se kvalifikovali do celorepublikové soutěže regulovčíků, která proběhne 19. 9. 2024 ve Zlíně. Vítězové na prvních třech příčkách obdrželi ceny věnované Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje,“ dodal Tomáš Frolík.  

Výsledky krajského kola Regulovčík 2024 v Ústí nad Labem:

  1. Ondřej Hrdlička, Dopravní inspektorát, Územní odbor Litoměřice
  2. Sandra Brabencová, Odbor služby dopravní policie, Oddělení silničního dohledu
  3. Jan Vágner, Dopravní inspektorát, Územní odbor Most

Video, jak porozumět pokynům regulovčíka nejdete zde.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru