Foto: Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Inovační centrum Ústeckého kraje (ICUK) spolu s Ústeckým krajem vyhlašuje 7. ročník soutěže Inovační firma Ústeckého kraje za uplynulý rok. Tato soutěž, která si klade za cíl ocenit nejvýznamnější inovace výrobků, služeb, technologií či procesů podniků v regionu, otevírá své přihlašovací brány začínajícím, malým, středním a velkým firmám, které se nebojí přicházet s novými originálními řešeními. Ocenění získá i osobnost, jež má pro rozvoj Ústeckého kraje mimořádný přínos.

Podmínky a pravidla soutěže zůstávají stejné jako v minulých ročnících. Přihlásit se do soutěže Inovační firma Ústeckého kraje pro rok 2024 může jakákoliv společnost se sídlem či provozovnou v Ústeckém kraji, včetně začínajících podniků do tří let vzniku. Výrobky, služby či technologie by měly být nové či výrazně zdokonalené. Do soutěže se mohou hlásit i firmy, které se účastnily v předchozích ročnících. Přihlášená inovace nesmí být stejná jako v uplynulých ročnících.

„Inovace jsou klíčem k udržitelnému ekonomickému růstu a zlepšení kvality života našich občanů. Jsem hrdý, že mohu této iniciativě poskytnout svou záštitu, a těším se na úžasné projekty a nápady, které budou letos představeny,“ dodává k soutěži hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

“Soutěž Inovační firma je jedinečnou platformou, kde můžeme ukázat, jaké inovace vznikají přímo v našem regionu. Každý rok zjišťujeme, že firemní inovace v našem regionu jsou konkurenceschopné nejen celorepublikově, mnohdy ale mají šanci uspět i globálně, jak ukázal třeba loňský ročník,” uvedl k soutěži ředitel ICUK Martin Mata.

Odborná porota složená ze zástupců agentury CzechInvest, ICUK, Komerční banky a expertů programu PLATINN hodnotí inovativní projekty ve dvou kategoriích: malé a střední podniky vč. startupů a velké firmy. Vítěz každé kategorie získává finanční odměnu 50 tisíc korun a možnost užívat označení Inovační firma Ústeckého kraje roku 2024. 

Speciální kategorií soutěže je Cena profesorky Jiřiny Jílkové udělovaná osobnosti výjimečným způsobem se podílející na rozvoji a inovacích v regionu. Víte o někom, kdo si zaslouží toto prestižní ocenění? Přihlaste jej a pomozte nám ocenit jeho přínos pro náš kraj.

Přihlášky je možné podávat elektronicky prostřednictvím webové stránky www.icuk.cz do 15. listopadu 2024. Slavnostní galavečer a vyhlášení vítězů soutěže proběhne v lednu roku 2025. Soutěž je podpořena z projektu Smart akcelerátor pro Ústecký kraj III, registrační číslo CZ.02.01.02/00/22_009/0004316.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru