Obyvatelé města Ústí nad Labem se nyní mohou zapojit do nákupu dalších Kamenů zmizelých. Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Kameny zmizelých jsou památka na židovské obyvatele zavražděné v koncentračních táborech. Ústí nad Labem jejich instalací uctilo památku již několika obětí. Na další Kameny zmizelých vyhlásilo město veřejnou sbírku.

„Je velmi důležité, aby naše společnost nezapomínala na hrůzy a zločiny proti lidskosti, které se děly během 2. světové války, a to nejen na židech ale i na dalších občanech. A proto si připomínáme památku na tyto oběti pomocí Kamenů zmizelých. Myslím, že je to o to aktuálnější téma, vzhledem k situaci, která panuje v Izraeli,“ uvedl ústecký radní Pavel Tošovský.

Veřejná sbírka probíhá od 1. 7. 2024 a není časově omezena. Zájemci mohou své příspěvky v libovolné výši posílat na bankovní účet 131-2604350297/0100 nebo pomocí QR kódu, který najdete na stránkách města Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru