Plocha na Bukově, kde ministerstvo spravedlnosti plánuje postavit justiční areál. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zahájení výstavby nového justičního paláce na Bukově v hodnotě 2,5 miliardy korun bychom se mohli dočkat ještě letos. Tuto informaci na jaře letošního roku zveřejnil na sociální síti senátor za Ústí nad Labem Martin Krsek.

„Takovou informaci mi minulý týden sdělil ministr spravedlnosti Pavel Blažek, když jsme spolu diskutovali o možnostech využití správní budovy Schicht – Setuza na Střekově,“ informoval senátor.   

„Situace, v níž projekt nového sídla krajského a okresního soudu před více než dvaceti lety vznikal, se zásadně proměnila a s ní i potřeby města. Vysvětloval jsem ministrovi, že v Ústí aktuálně není poptávka po stavbách nových administrativních areálů na plochách mimo centrum vhodných spíš pro obytné domy,“ uvedl Martin Krsek a pokračoval odpovědí: „Potom, co stát investoval do přípravy nového justičního areálu už 83 miliónů korun a dotáhl ho do stádia, kdy vybírá dodavatele stavby, je ale těžko představitelné, že by změnil takto zásadně plán.“

Redakce on-line deníku e-usti.cz oslovila Ministerstvo spravedlnosti České republiky s otázkou, jaká je současná situace ohledně výstavby nového justičního areálu v Ústí nad Labem. „Zadávací řízení na zhotovitele Justičního areálu v Ústí n/L bylo zahájeno v prosinci 2022. Po uskutečnění celého zadávacího procesu bylo toto řízení z důvodu vyloučení vybraného uchazeče v samém závěru zrušeno. Nové zadávací řízení bylo zahájeno v březnu 2024 a v současné době, s ohledem na zákonné lhůty, stále probíhá. V případě ukončení výběru zhotovitele a podepsání smlouvy na provedení díla činí doba realizace stavby 2,5 roku,“ odpověděl na dotaz Michal Pleskot z tiskového oddělení.

V současné době v Ústí nad Labem úřady spadají pod Ministerstvo spravedlnosti České republiky, sídlí odděleně v budovách po celém městě.

Soudní komplex na Střekově. 2x foto: Petr Sochůrek

Krajské státní zastupitelství a správní úsek krajského soudu sídlí v Paláci Zdar na adrese Dlouhá 1.
Foto: Petr Sochůrek

Středisko Probační a mediační služby České republiky, poradna pro oběti trestných činů v Ústí nad Labem sídlí v Grandu na adrese Velká Hradební 2. Foto: Petr Sochůrek

Krajský soud v Ústí nad Labem v ulici Národního odboje. Foto: Petr Sochůrek

Okresní soud v Ústí nad Labem v ulici Kramoly. Foto: Petr Sochůrek

Tvořte i vy s námi zpravodajství z Ústecka. Náměty na zprávy nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, pomocí zprávy na sociální síti a e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru