Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V neděli a pondělí 7. a 8. července probíhala na území celého Ústeckého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Zastaveno a kontrolováno bylo 501 vozidel, dopravního přestupku se dopustilo 186 řidičů a spolupasažérů.

Na místě bylo blokovou pokutou vyřízeno 174 přestupků, zbylé prohřešky byly oznámeny na příslušný správní orgán k dalšímu projednání. Dohromady na blokových pokutách zaplatili neukáznění řidiči a spolupasažéři částku ve výši 284 400,-Kč.

"Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, a to celkem u 137 řidičů. Jízdu ve vozidle bez použití bezpečnostních pásů riskovaly 4 osoby a 6 řidičů vyjelo na zpoplatněný úsek dálnice bez platné dálniční známky. V dalších případech se řidiči hojně dopustili přestupku například za způsob jízdy. Přítomnost alkoholu nebo návykových látek bylo zjištěno u 5 řidičů," uvedla policejní mluvčí Pavla Mašínová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru