Ilustrační foto: Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústecký kraj v rámci aktivit vedoucích k rekonstrukci vnějšího opláštění hlavní budovy krajského úřadu v ulici Velká Hradební obdržel statický posudek aktuálního stavu. Vzhledem k jeho závěrům a po konzultaci s bezpečnostním technikem přistoupil kraj k takovému řešení, které omezí pohyb lidí v bezprostředním okolí budovy.

„V tuto chvíli nechceme riskovat ohrožení žádné osoby. Podle statického posudku je travertinový obklad nestabilní, proto jsme přistoupili k ochranným opatřením,“ sdělila mluvčí úřadu Magdalena Fraňková.

Závěrem posudku je mj. i doporučení demontovat původní konstrukci travertinových desek a roštu FEAL. Poté může být provedena nová konstrukce vnějšího pláště fasády.

Před samotnou rekonstrukcí je ale třeba spolehlivě stanovit autorství tohoto architektonického díla. Hlavní budova Krajského úřadu Ústeckého kraje byla postavena v polovině osmdesátých let minulého stolení a plná projektová dokumentace se nezachovala. Údaje o autorství projektu budovy, které jsou dostupně z veřejných zdrojů, plně nekorespondují se zachovanými částmi projektové dokumentace. Ústecký kraj tedy souběžně se zajištěním bezpečnosti a řešením statiky obkladů řeší i veškeré právní aspekty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru