Foto: SVS
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v Ústeckém kraji při kontrole chovu v Ústí nad Labem objevili týrané kočky chované ve zcela nevyhovujících podmínkách. Proto navrhli obci s rozšířenou působností pro kočky zajištění náhradní péče. Ta na podnět krajské veterinární správy rozhodla o předběžné náhradní péči pro všechny kočky.

Veterinární inspektoři v místě chovu při kontrole zjistili, že chovatel v domě a na přilehlé zahradě chová přibližně 50 koček (28 dospělých a 22 koťat). Kočky byly ve zhoršeném výživném stavu, dále byl u většiny z nich zjištěn oboustranný hnisavý zánět v očích a znečištění srsti. Chovatel s kočkami nenavštěvoval veterinárního lékaře a kočky tak neměly požadovanou veterinární péči. Ani jedna z koček nebyla kastrována, docházelo tudíž k nekontrolovatelnému množení zvířat.

Chovatel nebyl schopen zajistit pro kočky vhodné podmínky chovu ani poskytnout kočkám odpovídající základní péči a tím došlo k porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání. Veterinární inspektoři proto posoudili stav zvířat a chovu jako zcela nevyhovující a navrhli obci s rozšířenou působností (Ústí nad Labem) kočky umístit do náhradní péče. Město Ústí nad Labem následně rozhodlo o umístění přibližně 50 koček do předběžné náhradní péče. 

1807kocky2 7fd54

1807kocky3 ec3f5

Foto: SVS

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru