Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Teplicko - I přes neustálá varování se nadále množí případy podvodů s takzvanými falešnými bankéři. Poslední červencový den tepličtí kriminalisté přijali další oznámení tohoto podvodu, kdy ženě několikrát z různých telefonních čísel volal podvodník vydávající se za pracovníka banky.

Sdělil jí, že se někdo pokusil zneužít její doklad na pobočce její banky v Brně, a z toho důvodu jsou její peníze v ohrožení. Dále navrhl řešení, že se provedou kopie jejích účtů, kam ona převede své stávající peníze, které se jí poté vrátí. Dále sdělil, že peníze musí být převedeny z bezpečnostních důvodů ještě přes jiný účet zabezpečený ČNB. Žena legendě uvěřila a zaslala v 8 platbách celkem 323 tisíc korun.

"Pokud ve svém telefonu uslyšíte stejnou nebo podobnou báchorku, nikam své finance neposílejte! Ukončete s podvodníkem konverzaci a vše si ověřte ve své bance," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru