Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

ČR – Hasiči po celém Česku letos evidují zvýšený počet výjezdů z důvodu likvidace obtížného hmyzu. Přes léto lidé pomoc volají zvláště kvůli výskytu vosích hnízd. Mnohdy je ale výjezd hasičského záchranného sboru zbytečný. 

Do konce července v Ústeckém kraji byli hasiči vysláni do terénu z tohoto důvodu ve 275 případech, v sousedním Karlovarském kraji vyjížděli jen v červenci hasiči 260krát.

Ti však upozorňují, že lidé by se měli obracet spíše na specializované firmy: „Nárůst počtu výjezdů na likvidaci obtížného hmyzu je letos v létě opravdu enormní. Cílem hasičů při záchraně osob a zvířat je odstranění bezprostředního ohrožení jejich života. Což právě u těchto výjezdů zpravidla neplatí. Hasiči tak nyní budou zasahovat pouze v případech, kdy vosí či jiné hnízdo bude na veřejných budovách jako jsou školy, školky, zdravotnická zařízení či jiné instituce. Ve všech ostatních případech, především v soukromých obydlích či dokonce rekreačních obydlích, budou volající odkázáni na deratizační firmy." 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru