Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Proběhla kontrola problematické lokality Mojžíř. Uskutečnila se za přítomnosti zástupců krajské hygienické stanice, městské a státní policie, odboru sociální péče a odboru územního plánování a stavebního úřadu.

Organizátorem pravidelných kontrol je náměstek primátora Michal Mohr, v jehož gesci jsou vyloučené lokality. „Při dřívějších kontrolách bylo odhaleno, že v některých nemovitostech chyběly revize. V tuto chvíli už víme, že je v tomto směru všechno v pořádku. Další nedostatky, které zde v minulosti našli hasiči, jsou momentálně v řešení,“ sdělil Michal Mohr.

Aktuální kontrola odhalila několik nedostatků, především pak nepořádek okolo popelnic, výskyt štěnic a švábů. Nepořádek může být částečně způsoben častou výměnou nájemníků. „Chceme dotlačit majitele nemovitostí k tomu, aby je pronajímali lidem se slušnými základními nejen hygienickými návyky,“ doplnil Mohr.

Foto: Město Ústí nad Labem

Město Ústí nad Labem a jeho obvody mají v otázce řešení situace v Mojžíři omezené možnosti. Jednou z nich je výkup nemovitostí. „Městský obvod Neštěmice získal od města finanční prostředky na odkup nemovitostí. Úředníci budou vyhledávat vhodné byty, o jejichž koupi se budeme následně ucházet,“ uvedla místostarostka městského obvodu Neštěmice Eva Nováková.

Ačkoliv se stav v lokalitě zlepšil, tak pravidelné kontroly budou pokračovat i nadále. „Naším cílem je udělat z ulice Jindřicha Plachty klidné místo pro život. Je to běh na dlouhou trať, ale v kontrolách nesmíme polevit,“ poznamenal Mohr.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru