Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - ​Padělky fotbalových dresů v hodnotě přesahující jeden milion korun do Německa nedoputovaly. Skončily ve skladu ústeckých celníků.

Padělky objevila hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků v uplynulých dnech při kontrolní činnosti na dálnici D8 u Lovosic. Kolem 13 hodiny si vytipovala ke kontrole bílé dodávkové vozidlo Mercedes-Benz Sprinter, německé imatrikulace, jedoucí ve směru ke státní hranici. V útrobách nákladového prostoru celníci objevili množství černých igelitových pytlů a kartonových krabic. Po předložení všech potřebných dokladů a zběžné kontrole vozidla celníci pojali podezření, že se uvnitř nachází zboží porušující práva duševního vlastnictví. 

Foto: Celní správa ČR

V pytlích se ukrývaly fotbalové dresy Realu Madrid s logy Ligy mistrů UEFA. Hlídka proto vyzvala řidiče, aby ji následoval na služebnu, kde proběhla důkladná kontrola přepravovaného zboží.

Foto: Celní správa ČR

Řidič o tom, že převáží padělky údajně nevěděl. Celníkům sdělil, že zboží zakoupil na pražském tržišti SAPA. Celníci 813 kusů fotbalových dresů v hodnotě 1 219 500 korun (vyčísleno v ceně originálních výrobků) zajistili a uložili do skladu celního úřadu.  Kontaktovali zástupce majitele ochranných známek, který jejich podezření potvrdil. 

Foto: Celní správa ČR

V případě, že by se majitel ochranné známky rozhodl využít tzv. zjednodušený postup, bude zboží ekologicky zlikvidováno. Pokud by se případ řešil soudní cestou, hrozí pachateli pokuta až do výše 10 milionů korun.

Foto: Celní správa ČR

Nejedná se přitom o ojedinělý případ. Na konci června ústečtí celníci zajistili v dodávce směřující do Německa 726 kusů mikin, tepláků a triček, honosících se neoprávněně logy renomovaných výrobců. Úspěšní v odhalování padělků při kontrolní činnosti na dálnici D8 byli příslušníci celní správy také v květnu, dubnu i březnu. 

Foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru