Požár střechy likvidovalo 8 hasičských jednotek. Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Požár střechy neobydleného domu přetnul klid noci ze čtvrtka na pátek. S ohledem k tomu, že plameny ohrožovaly sousední dům, bylo z něj evakuováno cca 70 lidí. Dohašovací práce probíhají na místě ještě teď, kdy je už v Jungmannově ulici i vyšetřovatel.

Požár domu byl ohlášen hasičům před druhou hodinou ráno. „Ze sousedního domu bylo evakuováno 70 lidí, někteří opustili dům sami, evakuaci ostatních řídila policie. Nikdo nebyl zraněn, ani se nenadýchal splodin," uvedl mluvčí hasičů s tím, že do domovů se mohli lidé vrátit v půl šesté ráno.

V neobydleném domě, kde hořela střecha, se zřítil strop, hasiči tak likvidovali plameny zvenku. Na místě zasahovalo 8 jednotek. „Majitel odhadl škodu na výši 5 milionů korun. Hodnota uchráněného majetku je cca 3 miliony," dodal mluvčí HZS Ústeckého kraje. 

Na sociálních sítích je zveřejněno video z požáru, které zachytil jeden z obyvatel sousedního domu. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru