Rondel na Bukově. 2x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Bukov – Zhruba od poloviny září se musí připravit nejen řidiči v Ústí nad Labem na usměrnění dopravy na bukovském Rondelu. Důvodem je stavba Justičního areálu pro Severočeský soudní kraj.

Jak lze vyčíst z dokumentu vyvěšeném na stránkách ústeckého magistrátu, usměrnění dopravy se dotkne jak řidičů, tak chodců. „Pěší nebudou moci využívat chodníku směr Masarykova – Vinařská. Z části ulice Baráčnická se stane slepá ulice a omezen bude vjezd z Masarykovy i Božtěšické ulice,“ plyne ze zakreslení dopravního značení.

V novém Justičním areálu na Bukově najde zázemí osm složek Ministerstva spravedlnosti České republiky. „Půjde o Krajský soud v Ústí nad Labem, Okresní soud v Ústí nad Labem, Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem, Okresní státní zastupitelství v Ústí nad Labem. Dále Probační a mediační službu Ústí nad Labem, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových – územní pracoviště Ústí nad Labem, Vězeňskou službu ČR – justiční stráž a Ministerstvo spravedlnosti ČR. Nové kanceláře v nich najde 828 zaměstnanců výše uvedených složek,“ uvádí v tiskové zprávě ministerstvo.

Krajský a Okresní soud bude mít k dispozici celkem 46 soudních síní různých velikostí. „Plocha kanceláří bude činit 8 651 m2 a 2 427 m2 spisoven. V areálu bude dále k dispozici celkem 316 parkovacích míst, včetně vyhrazených míst pro imobilní osoby. Předpokládaná délka výstavby Justičního areálu je dva a půl roku. Celková smluvní částka za provedení díla činí 2 253 465 379 Kč vč. DPH,“ píše se v tiskové zprávě.

O umístění přechodného dopravního značení požádal zhotovitel výstavby Justičního areálu do 30. září 2027. 

UMÍSTĚNÍ DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ. 2X ZDROJ: ÚSTECKÝ MAGISTRÁT

VIZUALIZACE JUSTIČNÍHO AREÁLU

POHLED SMĚREM K OKRUŽNÍ KŘIŽOVATCE. ZDROJ: MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI ČR

POHLED SMĚREM NA CENTRUM. ZDROJ: MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI ČR

JEDNACÍ MÍSTNOST: ZDROJ MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI ČR

HORNÍ ČÁST ATRIA. ZDROJ: MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI ČR

KANCELÁŘ PŘEDSEDY KRAJSKÉHO SOUDU. ZDROJ: MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI ČR

Tvořte i vy s námi pestré zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru