Foto: Karel Ederer. Zdroj: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Dosáhnout 2. povodňového stupně, což je vodní hladina na 530 centimetrech, má v neděli 15. září 2024 v Ústí nad Labem řeka Labe. Takové výstupy má od Českého hydrometeorologického ústavu ústecký magistrát.

„Na ráno na osmou hodinu jsem svolal povodňovou komisi, kdy jsem se sešel s tajemníkem, zástupci ústecké městské policie a odboru majetku města Ústí nad Labem. Co se týká případného zatopení protipovodňové vany v Přístavní ulici, kde nechalo ŘSD vymontovat klapku, nám bylo přislíbeno, že v pátek 13. září 2024 nafouknou do prostor roury balón, aby nedošlo k zatopení silnice pod Benešovým mostem. Městští strážníci mají za úkol od dnešního dne na Ústecku monitorovat malé vodní toky. Odbor majetku se společností AVE má za úkol prověřit kanalizaci ve městě,“ uvedl primátor města Ústí nad Labem Petr Nedvědický a dodal: „Další povodňová komise se sejde v pátek ráno v širším kruhu, na které budou přizváni i zástupci městských obvodů v Ústí nad Labem.“

Na zvýšenou hladinu řeky Labe se připravuje i Ústecký kraj, který v Ústí nad Labem rekonstruuje most Dr. Edvarda Beneše přes řeku Labe. „Probíhá vyčištění prostoru pod provizorní lávkou a odklizení člunů stavby, aby voda mohla plynule a bez překážek odtékat. Stavba také činí další opatření, samotná lávka by měla být stabilní a dobře ukotvená,“ informovala mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Hanáčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru