Stavba protipovodňové hráze na levém břehu řeky Labe. Zdroj: Magistrát statutárního města Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústecko – Stoupající hladina řeky Labe a silný nárazový vítr ovlivňuje život na Ústecku. Krizový štáb v Ústí nad Labem podle aktuální modelové předpovědi ČHMÚ pro řeku Labe začal stavět mobilní protipovodňové zábrany na levém břehu na křižovatce "Pětimostí" pod Mariánskou skálou.

„V sobotu 14. září se uskutečnilo první jednání povodňové komise. Předpokládá se, že druhého stupně povodňové aktivity bude dosaženo v noci ze soboty na neděli. Pokud k tomu dojde do 22. hodiny, bude tato informace oznámena městským rozhlasem a zároveň prostřednictvím infokanálu. Pokud bude druhý stupeň dosažen až v pozdějších hodinách, hlášení se uskuteční v 9 hodin ráno. Podle aktuální předpovědi by řeka Labe měla dosáhnout svého maxima, přibližně 730 cm, v úterý 17. září. Městské služby zavřely garáže v Zanádraží pro veřejnost a začnou zítra v 9 hodin stavět protipovodňovou stěnu na střekovském nábřeží. Výstupní ulice je připravena na zavedení obousměrného provozu a vytvoření objízdné trasy v případě, že "Pětimostí" nebude průjezdné. Hasiči žádají občany, aby s žádostmi o odčerpání vody ze sklepů počkali po opadnutí vody. Další setkání povodňové komise se uskuteční v neděli 15. září ve 14 hodin,“ uvádí aktuálně na svých stránkách ústecký magistrát.

Život na Ústecku zkomplikoval i silný vítr, který způsobil přerušení dodávek elektrického proudu například v městě Chlumci či Povrlech a řadě dalších míst na Ústecku. Organizátoři kvůli nepříznivému počasí ruší akce a uzavírají své areály. Od sobotních ranních hodin je uzavřená ústecká zoo. Zrušit sportovní charitativní akci musel i pořadatel devátého ročníku Běhu upřímných srdcí na jezeře Milada.

HLÁSNÁ A PŘEDPOVĚDNÍ POVODŇOVÁ SLUŽBA. ZDROJ: ČHMÚ

ZDROJ: METEOCENTRUM

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru