Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Už žádná universální hnědá omáčka (UHO), ale zdravá, správná výživa pro děti. Zdravé město Ústí nad Labem zorganizovalo ve spolupráci s neziskovou organizací Centrum podpory zdraví a společností Bidfood Czech Republic na konci srpna další školení pro kuchařky z mateřských a základních škol. První školení se uskutečnilo v srpnu loňského roku.

„Prostory pro workshop opět poskytla ZŠ Mírová v Ústí nad Labem, ve které se sešlo téměř 50 kuchařek z Ústí nad Labem i širokého okolí. Letos se školitelé zaměřili na nové trendy přípravy pokrmů světové kuchyně tak, aby odpovídaly zásadám správné výživy a byly finančně dostupné. Ukázána byla příprava masa metodou sous-vide, při které si maso zachová šťavnatost, vůni, vitaminy i minerální látky. Některé kuchařky již s touto metodou mají své zkušenosti a velmi pozitivně hodnotí nejen krátký čas na přípravu, ale hlavně fakt, že dětem takto připravené jídlo velice chutná. Pro vyzkoušení bylo k dispozici maso hovězí, vepřové, králičí i krůtí, dále například ryba v lístkovém těstu se špenátem. Jako přílohu zvolili kuchaři kromě rýže a brambor i kuskus nebo tarhoňu s červenou čočkou. Školení realizovali kuchaři z Bidfood Gastrostudia v Kralupech nad Vltavou - Jakub Minařík, který se specializuje na vaření masa, a Petr Konečný, vedoucí Banquet-týmu. Seminářem provázel Pavel Melich, specialista na školní stravování, který ochotně odpovídal i na dotazy kuchařek,“ informuje na svých stránkách ústecký magistrát.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru