Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Po pěti sezonách odehraných v nejvyšší české soutěži amerického fotbalu se vedení klubu Ústí nad Labem Blades rozhodlo pro úkrok stranou. A-tým se pro nadcházející sezonu přihlásil do druhé ligy ČAAF.

„Rozhodli jsme se tak, abychom mohli stabilizovat členskou základu a nabrat nové hráče. Věřím, že nám to dá šanci se nadechnout, že přimějeme staré matadory nám ještě pomoci. Musíme být úspěšnější v náboru nových hráčů a zajistit hladší přechod talentům z juniorky do áčka,“ vysvětluje předseda Ústí nad Labem Blades Jakub Valjent.

V loňské sezoně skončili Blades na šestém místě, pozici v nejvyšší české soutěži tak měli zajištěnou. Aktuálně úzký kádr by však jen stěží zajistil konkurenceschopnost.  

„Naším cílem je zařadit se mezi lídry druhé ligy. Zároveň chceme zachovat vysoký standard přípravy a organizace zápasů. Soustředit se budeme na stabilizaci hráčské základny a posílení mládeže. Následně pak můžeme pomýšlet na návrat do nejvyšší ligy,“ dodává Jakub Valjent.

S restartem Blades z pozice hlavního trenéra pomůže Jan Rosenbaum, který byl v minulosti u mnoha významných úspěchů klubu. Velké srdce a odhodlání opět ukázal i v loňské sezoně, v jejímž průběhu pozici hlavního trenéra převzal.

„Jsem moc rád, že jsme se s vedením klubu dohodli na pokračování a navážeme tak na to, co jsme započali v průběhu minulé sezony. Moc se těším na spolupráci se všemi hráči, trenéry a týmem,“ říká hlavní trenér Blades Jan Rosenbaum a dodává: „Všem bych ještě jednou rád poděkoval za druhou polovinu minulé sezóny, kdy jsme fungovali jako tým, vzájemně se podporovali a táhli za jeden provaz. Pevně věřím, že na to v sezóně 2025 navážeme. Stejně jako Jakub Valjent si myslím, že tento "úkrok stranou" nám umožní rozšířit soupisku A-týmu a to nám časem otevře dveře zpět do nejvyšší české soutěže.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru