Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ulice Sociální péče je jednou z nejrušnějších komunikací ve městě. Na trase této silnice sídlí například i krajská nemocnice. Plánované úpravy pomohou zvýšit bezpečnost pro chodce i zajistit plynulejší provoz na silnicích.

Komunikace v ulici Sociální péče patří k těm nejvytíženějším ve městě. Důvodem je i to, že se u této komunikace nachází krajská Masarykova nemocnice. Hustý silniční provoz, pohyb vozidel ZZS a vyšší koncentrace chodců, kteří bývají indisponováni svými zraněními, zvyšuje riziko dopravních nehod.  

Ke zvýšení bezpečnosti by mělo dojít díky kombinaci stavebních úprav a výstavbě světelného signalizačního zařízení (SSZ). Součástí zakázky je například přesun zastávky MHD Masarykova nemocnice ve směru na Bukov, která bude přesunuta pod křižovatku. Křižovatka Sociální péče x vjezd do areálu Masarykovy nemocnice bude také doplněna o semafory. Ty budou instalovány také na přechodu pro chodce u zastávky MHD Bukov sanatorium. 

Stavba musí být s ohledem na charakter komunikací, dopravní zatížení a provoz linkové dopravy realizována za zachování provozu pouze s lokálními omezeními a bude rozdělena do následujících etap: 

1. etapa – křižovatka Sociální péče x vjezd do areálu Masarykovy nemocnice a přechod pro chodce u čerpací stanice ONO, křižovatka ulic Bělehradská x Malátova x Na Spojce – zahájení do 14 dnů od nabytí účinnosti smlouvy, ukončení do 4 měsíců od zahájení prací na etapě; 

2. etapa – křižovatka Sociální péče x Mezní x stanoviště ZZS, přechod pro chodce u zastávek MHD Bukov sanatorium – zahájení ihned po ukončení 1. etapy, ukončení do 3 měsíců od zahájení prací na etapě; 

3. etapa – křižovatka Sociální péče x Krušnohorská x Bělehradská, přechod pro chodce u zastávek MHD Sociální péče – zahájení ihned po ukončení 2. etapy, ukončení do 3 měsíců od zahájení prací na etapě. 

Zkušební provoz bude zahájen ihned po dokončení 3. etapy a ukončen po dvou měsících.  

Zakázku získala společnost NTD s. r. o. za nabídkovou cenu 64 858 691,58 Kč bez PDH.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru