Jan Schiller, končící hejtman Ústeckého kraje a vítěz voleb do Senátu za obvod Teplice. Foto: archiv e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Ve třech volebních obvodech v Ústeckém kraji se volili noví senátoři. Jeden svůj post před voliči obhájil, dva u hlasujících neobstáli a přicházejí místo nich nové tváře.

Ve všech třech okresech, tedy na Teplicku, Litoměřicku a na Chomutovsku, se volilo i v druhém kole.

Na Teplicku se ziskem 57,2 procenta (8 564 hlasů) zvítězil současný hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO) nad končícím senátorem a teplickým náměstkem primátora Hynkem Hanzou z ODS, který obdržel 42,79 procenta platných hlasovacích lístků (6 408 hlasů). Jan Schiller je zároveň mosteckým zastupitelem. V mosteckém zastupitelstvu zasedá také senátor Jan Paparega (Lepší sever).

Na Litoměřicku oslovil voliče lékař Ondřej Štěrba (ANO), a to se ziskem 63,21 procenta (12 435 hlasů). Člen ODS Ladislav Chlupáč bude jako senátor končit. Lidé mu vhodili 36,78 % hlasů (7 235 hlasů).

Ve své funkci bude pokračovat za Chomutovsko Přemysl Rabas, dřívější dlouholetý ředitel chomutovského zooparku a nyní ředitel ZOO ve Dvoře Králové. Zde byl výsledek nejtěsnější. Rabas navrhovaný SEN 21 dostal 52,95 % (6 862 hlasů). Protikandidát navrhovaný KSČM Jaroslav Komínek získal na Chomutovsku 47,04 % (6 097 hlasů)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru