Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Všebořičtí policisté zastavili ve večerních hodinách třicetiletou řidičku vozu Škoda Fabia v ulici Božtěšická. Během běžné silniční kontroly byla žena vyzvána k předložení dokladů, což učinila bez problému. Avšak při komunikaci policisté zpozorovali silný zápach alkoholu, který od řidičky vycházel.

Na základě tohoto podezření byla žena vyzvána k provedení dechové zkoušky. Výsledek byl znepokojivý – řidička měla v dechu 2,73 promile alkoholu. Policisté jí okamžitě zadrželi řidičský průkaz a převezli ji na policejní služebnu k dalším úkonům.

Řidička nyní čelí podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a její případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení. Za tento čin jí hrozí trest odnětí svobody až na 1 rok, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel.

"Policie ČR znovu apeluje na všechny řidiče, aby za volant nesedali pod vlivem alkoholu. Takové jednání ohrožuje nejen jejich život, ale i životy ostatních účastníků silničního provozu," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru