Fronta na výroční tisícikorunovou bankovku v únoru loňského roku. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Česká národní banka (ČNB) upozorňuje klienty a veřejnost, že od 1. listopadu 2024 budou trvale uzavřené pokladny ČNB v Ústí nad Labem, Plzni a Českých Budějovicích. Uzavření pokladen je součástí reorganizace pobočkové sítě. Ta do budoucna přinese výrazné zjednodušení a zrychlení služeb pro klienty, kterými jsou zejména státní instituce a veřejné organizace jako ministerstva, celní správa, školy a školky, policie, hasiči, nemocnice či státní podniky. Informuje o tom ČNB v tiskové zprávě.

Pokladny v Ústí nad Labem, Plzni a Českých Budějovicích budou naposledy v provozu 31. října 2024. Od 1. listopadu 2024 budou moci klienti provádět vklady a výběry bankovek a mincí včetně valut na pobočkách v Praze a v Hradci Králové, případně v rámci regionu Morava na pracovištích v Brně nebo v Ostravě.

Poškozené bankovky a mince budou moci lidé vyměňovat na pokladnách obchodních bank, které mají zákonnou povinnost tuto službu poskytovat. V případě výměny neplatných bankovek bude možné využít služeb ČNB v Praze, Brně, Ostravě a Hradci Králové, a to buď formou osobní návštěvy příslušného pracoviště, nebo zasláním neplatné bankovky poštou.

Bezhotovostní služby klientům bude ČNB v Ústí nad Labem, Plzni a Českých Budějovicích poskytovat nadále, a to do konce roku 2026. Po tomto datu bude komunikace s klienty a vyřizování žádostí probíhat takřka kompletně přes webové rozhraní, tudíž dojde ke zkvalitnění a zrychlení poskytovaných bezhotovostních služeb napříč všemi regiony.

Objekt pro provoz nebude banka nadále potřebovat, připravuje proto jeho prodej. Budovu bude nabízet ve výběrovém řízení s cílem prodat ji za nejvyšší možnou nabídku. Některé části budovy banka dlouhodobě pronajímá více subjektům.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru