Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Dámy a pánové, pozor. V noci ze soboty 26. října na neděli 27. října dojde k plánované odstávce letního času, která potrvá pět měsíců. Z toho je zřejmé, že: Zaprvé víkend se prodlouží o pětadvacet hodin. Zadruhé letní čas je sedm měsíců, standardní (lidově, ale nesprávně zimní) pět, takže jasný rasismus, tolerovaný nejvyššími politickými činiteli. V roce 2024 takové nerovné postavení letního a zimního času ve společnosti. Jak necivilizované, přímo až ohavné. Styďte se, strůjci této skutečnosti.

0,0 až 0,0 mm ve čtvrtek 24. října. 0,0 až 0,1 mm ve středu 23. října. 0,0 až 2,6 mm v úterý 22. října. 0,0 až 0,1 mm v pondělí 21. října. 0,0 až 0,1 mm v neděli 20. října. 0,0 až 0,1 mm v sobotu 19. října. 0,0 až 0,2 mm v pátek 18. října. 0,0 až 0,1 mm ve čtvrtek 17. října. Jak dosvědčují srážkoměrné stanice v Ústeckém kraji, v posledních osmi dnech to bylo na prd. Aby ne, když atmosférický tlak se pohyboval v průměru kolem 1025 hPa. Tlakové výše jsou holt suchaři, respektive sucharky. No jo no.

Čistě meteorologicky: Pokračuje pod vlivem tlakové výše (kterou Němci nazvali Xelat) se středem nad Rumunskem (a přilehlým okolím) a v přílivu teplého vzduchu od jihu počasí převážně inverzního charakteru. Pro někoho hnus, pro jiného luxus. Záleží na každém zvlášť, zdali prožije poslední říjnové dny v počasovém hnusu, či naopak luxusu. Každopádně zatím vše nasvědčuje tomu, že vliv tlakových výší jen tak neskončí. Ale to neznamená, že se nezmění proudění. Nepředbíhejme, počkejme si.

K prodlouženému víkendu:

25. října: Mlhavo, zataženo, slunečno. Jak kde. Nejvyšší odpolední teploty cca 12 až 16 °C.

26. října: Mlhavo, zataženo, slunečno. Jak kde. Nejvyšší odpolední teploty cca 10 až 14 °C.

27. října: Mlhavo, zataženo, slunečno. Jak kde. Nejvyšší odpolední teploty cca 13 až 17 °C.

28. října: Mlhavo, zataženo, slunečno. Jak kde. Nejvyšší odpolední teploty cca 12 až 16 °C.

A hezky hnidopišsky – kdyby se skutečně uplatňoval zimní čas, na konci tohoto týdne by slunce nezapadlo kolem 16:50, nýbrž kolem 15:50. O zimním slunovratu by pak zapadlo kolem 15:00 (a vyšlo kolem 7:00). Ach ten čas.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru