Nejvíce zaměstnali dopravní policisty řidiči havarující v Ústí
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Nejvíce v minulém týdnu zaměstnali dopravní policisty řidiči, kteří bourali na Ústecku. Vyplývá to ze statistiky nehodovosti Policie České republiky v Ústeckém kraji.

Mluvčí krajské policie Šárka Poláčková uvedla, že v minulém týdnu dopravní policisté na Ústecku řešili třicet šest karambolů. V Ústeckém kraji došlo ke 143 dopravním nehodám a haváriím. Dva lidé byli usmrceni na Mostecku a Děčínsku. Těžce zraněni byli čtyři lidé a lehké zranění utrpělo čtyřicet osob. Hmotná škoda se odhaduje na  5 949 000 korun. Nejčastější příčinou střetů byl v osmačtyřiceti případech nesprávný způsob jízdy. Za dvaceti karamboly stálo nedání přednosti v jízdě, ve dvanácti případech nepřiměřená rychlost. V jednom střetu sehrálo svou roli nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu bylo pět účastníků dopravních nehod,“ doplnila policistka.

Počet nehod v jednotlivých okresech: DC – 29, CV – 9, LT – 12, LN – 18, MO – 14, TP - 21, UL – 36 a dálniční odd. – 4.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru