Ústí nad Labem – Vystoupit z České strany sociálně demokratické (ČSSD) se rozhodl bývalý místostarosta ústeckého centrálního obvodu Michal Rožec. Jako důvod uvedl chování předsedy ústecké ČSSD Arno Fišery a poslankyně za ČSSD Zuzany Kailové. Vadilo mu, že zmiňovaná dvojice kolem sebe vytvářela strach.

„Z důvodu hrubého a arogantního chování Mgr. Fišery a Bc. Kailové k úředníkům magistrátu města Ústí nad Labem a zaměstnancům příspěvkových organizací magistrátu města Ústí nad Labem jsem se rozhodl k 1. 8. 2014 ukončit členství v ČSSD," napsal politik v pondělí veřejně na sociální síť.

Oddávající Michal Rožec (vpravo). Foto archiv Petr Sochůrek

Pro on-line deník E-Ústí Michal Rožec uvedl, že Arno Fišera a Zuzana Kailová měli u úředníků vyvolát strach vystoupit proti jejich jakémukoliv rozhodnutí. "Už jsem se na to nemohl koukat. Také jsem kritizoval některé kroky vedení města,za které jsem sám poznal hrubé chování Arno Fišery," řekl Rožec a dodal: "Pro nadcházející volební období jsem se rozhodl nekandidovat za žádnou volební stranu a dát si v politice pauzu."

Výjádření Arno Fišery a Zuzany Kailové ke slovům Michala Rožce se on-line deníku E - Ústí nepovedlo získat. Ani jeden nereagovali na opětovné volání.

Michal Rožec se stal v listopadu roku 2010 za ČSSD místostarostou centrálního obvodu. V únoru roku 2012 ho z postu odvolali zastupitelé ze ODS, SZSP a TOP 09. Předkladatel návrhu na odvolání Václav Kůrka (ODS) to zdůvodňoval tím, že důvodem je nefunkčnosti vztahu mezi statutárním městem a obvodem. Podle kritiků to byla ovšem odplata za předněkolika dny odvolanou druhou místostarostku neštěmického obvodu Lenku Jaremovou.

Odvolaný místostarosta Michal Rožec „malé" a „velké" přirovnal po odvolání k mlýnským kamenům. „Fungovat mezi nimi nebylo jednoduché," řekl doslova. Politika Michala Rožce Ústečané znají především jako oddávajícího při svatebních obřadech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru