Krásné Březno – Oslavit do pavilonu šelem s králem zvířat Mezinárodní den lvů přišlo do Zoologické zahrady v Krásném Březně v neděli desítky návštěvníků. Ošetřovatelé si pro všechny příchozí připravili enrichment, což je balení potravy do různých obalů, kdy jejich překonávání se stává pro zvířata příjemným zážitkem.

Mezinárodní den lvů. Foto: Věra Vrabcová

Král zvířat přilákal do zoo desítky návštěvníků. Foto: Věra Vrabcová/ZOO Ústí n.L.

Děti využily výtvarné dílny a nechyběl ani prodej lvích suvenýrů. Cílem akce na celém světě je si připomenout situaci v přírodě, která není až tak růžová, jak by se u "krále zvířat" dalo předpokládat. Za posledních padesát let poklesly v Africe početní stavy o více než osmdesát procent.

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru