Ústí nad Labem – Nadepsat tabuli. Připravit dětem pamětní listy. Vyzdobit třídu. To byl v pátek hlavní úkol učitelů základních škol, kteří 1. září přivítají v lavicích svých tříd prvňáčky. Každý žáček v tento den nesmí doma zapomenout dobrou náladu.

Celý páteční den připravovaly třídy pro budoucí školáky učitelky Pavlína Stará a Jana Limrová ze Základní školy na Kamenném Vrchu. „Ve dvou třídách na naší škole bychom měly s kolegyní přivítat padesát sedm dětí. Každý prvňáček od školy dostane, díky dvou tisícového příspěvku od magistrátu, veškeré pomůcky. Jediné co museli rodiče dítěti pořídit, byla aktovka a penál," řekla Limrová.

Učitelka ZŠ Kamenný Vrch Pavlína Stará připravuje tabuli na první školní den. Foto: Petr Sochůrek
Začátek školy je pro každé dítě velká životní změna. „Najednou najede na režim a přibydou mu povinnosti a úkoly. To samé platí i u rodičů. I pro ně nástupem jejich ratolesti do školy nastanou nové povinnosti," dodala Jana Limrová.

Co by neměl naopak budoucí žáček první školní den doma zapomenout? Je dobrá nálada a do školy se těšit. „Aktovku může klidně nechat doma. Záleží jen na rodičích, když si budou chtít vyfotografovat svého prvňáčka s kornoutem a aktovkou, mohou ji klidně do školy první školní den vzít," dodala kolegyně Pavlína Stará.

Čtenáři, pošlete nám na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. fotografii svého prvňáčka z prvního školního dne. Redakce E - Ústí ji zveřejní na svých stránkách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru