Ústí nad Labem – S ranními mlhami, které v těchto dnech zahalují silnice, upozorňují dopravní experti na používání zadních mlhových světel. Nejenže rozsvícená mlhovka zvyšuje viditelnost auta, ale při jejím nepoužití hrozí řidiči pokuta.

Jak uvedl manažer ústeckého Besip teamu Jan Pechout, podle silničního zákona musí mít řidič za hustého deště a mlhy zadní mlhové světlo rozsvícené. „Přesné čísla o kolik zadní mlhové světlo auto zviditelní, neexistují. Záleží na hustotě mlhy. U předních mlhových světel záleží na řidiči, zda je použije, či nikoliv. Všeobecně ale v dopravě platí nejen vidět, ale být viděn," doplnil Pechout.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Dopravní policista Jaroslav Šams řekl, že se v těchto dnech hlídky začínají za mlhy na používání mlhových světel zaměřovat. „V případě nepoužití zadního mlhového světla může policista řidiči na místě uložit pokutu do výše dvou tisíc korun," dodal Šams.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru