Ústí nad Labem - Poradna pro integraci pořádá v sobotu 6. Září 15. ročník multikulturního festivalu Barevná planeta. Stejně jako v předchozích letech se odehraje přímo v centru Ústí nad Labem. Návštěvníkům nabídne nebývalou porci zábavy, hudby, rozličných světových gastronomií, chybět samozřejmě nebude ani spousta aktivit pro děti všech věkových kategorií.

Barevná planeta. Ilustrační foto: archiv Jan Vraný
Jan Kubíček z poradny pro integraci uvedl, že mezi největší hvězdy festivalu se zcela jistě zařadí berlínští Rotfront, kapela složená v multikulturním Berlíně z emigrantů z celé Evropy. „Dalším zvučným jménem je i Shahab Tolouie, v jehož tvorbě se snoubí to nejlepší z tradiční perské tvorby a španělského flamenca. Jeho vystoupení tradičně patří k vrcholům všech akcí, kde se tento iránský kytarista a zpěvák objeví. Na Barevné planetě navíc vystoupí ve zcela nové sestavě s Habibem Boushehrim, se kterým v současné době pracuje na novém albu," dodal pořadatel.

Barevná planeta rozhodně není jen o hudbě. „Na Lidickém náměstí vznikne velká etnická tržnice, kde ochutnají návštěvníci pokrmy z více než 30 zemí, nově také z Iráku a Pobřeží slonoviny. Odnést si můžete i různé suvenýry z druhého konce světa," doplnil Jan Kubíček.

Na své si přijdou i ti nejmenší, pro které budou v atriu připraveny aktivity zajištěné Domem dětí a mládeže, skautským oddílem Vlaštovky, ZŠ Anežky České a pracovníky pořádající organizace. Vedle zábavných atrakcí typu skákací hrad a kolotoč si děti budou moci vyzkoušet například bollywoodský tanec, naučit se salsu nebo si zabubnovat s africkým bubeníkem. Od 15 hodin mohou zdarma navštívit dětské představení Broučci v Severočeském divadle opery a baletu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru