Ústecko – Nejen zatýkat nebezpečné a ozbrojené zločince, ale také v případě ohrožení zachraňovat lidské životy, mají za úkol policisté ze zásahové jednotky. V minulém týdnu ve dvou případech sehrál svou roli vyjednavač a následně samotní zakuklenci.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že v prvním případě ve čtvrtek krátce po druhé hodině v noci oznámil starší muž, že se jeho třicetiletý vnuk chová divně a že má strach. „Trmičtí policisté ve chvíli, kdy přijeli na místo, tak tento muž začal utíkat. Při útěku mu z ruky vypadla dýka a kovová tyč. Muž rychle dýku sebral a přiložil si ji ke krku. Policisté se snažili s mužem hovořit, což bylo bezvýsledné. Již z dřívějších výjezdů věděli, že muž trpí schizofrenií a jeho chování je nepředvídatelné. Po vyhodnocení na místo povolali zásahovou jednotka se svým vyjednavačem. Vzhledem k tomu, že vyjednávání bylo neúspěšné, tak ve vhodný moment policisté sebevraha zpacifikovali a zachránili mu život," řekla policistka.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Druhý případ se odehrál v sobotu kolem jedenácté hodiny v noci na mostě Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem. „Devatenáctiletý mladík stál na vrchním oblouku mostu a vyhrožoval sebevraždou. Na místo ihned vyjel vyjednavač zásahové jednotky, který se s mužem snažil hovořit. Po zhruba dvou hodinách se podařilo muže přemluvit, aby slezl dolů. Ve chvíli, kdy slezl dolů, dal se ovšem na útěk. V útěku mu zabránili policisté zásahové jednotky, kteří jej následně předali policistům z místního oddělení," řekla Veronika Hyšplerová. Oba muži skončili v péči lékařů na psychiatrickém oddělení v nemocnici.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru