Ústí nad Labem - Nejznámější světec totiž není jen symbolem české státnosti, ale také (už od dob Karla IV.) patronem českého piva. Oslavy se uskuteční opět pod záštitou Českého svazu pivovarů a sladoven. Připojí se k nim nejvýznamnější výrobci piva, a to v mnohem masivnějším měřítku než vloni. Počítá se tak s účastí asi 4 000 restaurací v celé České republice.
Stranou pochopitelně nezůstaneme ani my. Naši sládci z pivovaru ve Velkém Březně při této příležitosti všem správným pivním fanjšmekrům uvařili speciální pivo Březňák Jantarový 13. Polotmavé pivo s barvou jantaru a hebkou sametovou pěnou se vařilo tradičním způsobem na dva rmuty v původní měděné varně z roku 1933. Při výrobě byly použity tři druhy speciálních sladů: barevný, karamelový a bavorský. Pivo nejdříve kvasilo v otevřených spilkách a pak pomalu dozrávalo v ležáckém sklepě. K dostání bude v tisícovce restauračních podniků v celé České republice.
U příležitosti Dne českého piva navíc na sobotu v restauraci U KORBELE v Hornické ulici 2511 v Ústí nad Labem chystáme speciální akci. Na místě totiž bude přítomen náš obchodní sládek Petr Karlovský, který ví o pivu vše. Nedávno úspěšně absolvoval sommeliérský kurz, takže se přítomní mohou na místě dozvědět o pivních stylech, čepování a především párování vhodných druhů piva s odpovídajícími delikatesami. Věděli jste třeba, že se k určitým druhům piva hodí například čokoláda či některé zákusky? S Petrem se U KORBELE můžete potkat od 11:00 do 15:30 hodin.
Kateřina Beute, PR Manager HEINEKEN Česká republika, a.s.