Ústí nad Labem – Budovatelská píseň, retro z minulých let, to zas budeme pro smích, tak mluví republikoví policisté o nové policejní hymně. Ani ústečtí nejsou výjimkou a tuhne jim při písni úsměv.


„Je to složené přesně v duchu budovatelských písní SSM. Úplně slyším svazáky, když nastupovali do vlaků a jeli budovat první železnice do SSSR. Škoda, mohl se tomu věnovat nějaký člověk a bylo by to dobrý. Policie si určitě hymnu zaslouží, ale pořádnou," napsal na sociální síť ústecký policista Petr C.

Skladba se má hrát především na slavnostních ceremoniálech nebo pietních aktech. Jako první o nové policejní hymně informovala televize nova. Hymnu si můžete poslechnout zde (zdroj youtube).

Policisté v Ústeckém kraji na odpor proti skladbě a textu šíří mezi sebou Facebookovou stránku Distancujeme se od Policejní hymny. Ta si během jediného dne získala stovky příznivců. „Utraceni peněz za takové paskvily, místo řešení navratu deseti procent, je minimálně neetické nejen od vlády. Raději budeme chodit v kvalitních hadrech, používat kvalitní součástky, než zpívat a poslouchat takový hnus, šít si kombinézy, hlavně že na nich budou zlaté hvězdy...atd. Co se to děje v té naší policejní rodině?" napsal na sociální síť administrátor stránky.

Hudbu policejní hymny složil dirigent Hradní stráže a policie Jan Zástěra, text napsal Martin Budek. Hymna byla vytvořena jako zaměstnanecké dílo, policie tak za ní nebude platit žádné peníze.

Podle severu Novinky.cz policejní prezident na základě negativních reakcí samotných policistů rozhodl pozastavit a vrátit k přepracování pracovní verzi nové policejní hymny, která se tento týden neplánovaně dostala do sdělovacích prostředků. „Policejní prezident chce, aby hymna lépe vystihovala ducha moderní policie, a aby ji policisté lépe přijali," uvedla tisková mluvčí policejního prezidia Ivana Nguenová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru