Školákům začal první školní den, strážníci znovu dohlížejí na přechodech
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dnes začal školákům první školní den a strážníkům opětovný dozor nad vybranými přechody pro chodce, které byly vybrány po dohodě s řediteli základních škol a rodiči dětí, kteří tyto školy navštěvují.

Od sedmé hodiny ranní dohlíželi strážníci městské policie na dvaceti jedna přechodech pro chodce, na bezpečný přechod dětí přes ulici, aby se bezpečně dostaly do svých školních lavic. Do školy dnes nevyrazili jen ostřílení „matadoři z vyšších ročníků “, ale i děti, které šly do školy poprvé.

Pro mnoho prvňáčků, kteří navštívili školské zařízení dnes poprvé, nebylo setkání se strážníky na přechodech jejich první zkušeností s jejich činností. Již v mateřských školách strážníci z oddělení prevence kriminality a dopravní výchovy navštěvují v těchto zařízeních děti a učí je, jak se chovat v různých dopravních situacích, mezi které patří i bezpečný pohyb na přechodech pro chodce.

0409prechod2

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

Dá se konstatovat, že od doby, kdy strážníci denně dohlíží na bezpečnost na vybraných přechodech, byla zaznamenána pouze jedna drobná dopravní nehoda, kdy se řidič nevěnoval řádně řízení svého vozidla a ohrozil přecházejícího chodce. Můžeme si všichni jen přát, aby se žádná dopravní nehoda nestala ani v tomto školním roce. Strážníci pro bezpečnost dětí na přechodech a v jejich okolí jistě udělají vše, co je v jejich silách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru