Ústecká zoo s přicházejícím podzimem mění otevírací dobu a ceny vstupného
Krmení tuleňů. Zdroj foto: Zoo Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Krásné Březno -Takzvaná přechodná sezóna, nastává v říjnu v ústecké zoo, kdy se mění otevírací doba, vstupné a snižuje se počet komentovaných krmení a předváděcích akcí se zvířaty.

„V říjnu je naše zoo otevřena od 9.00 do 17.00 hodin, stále ještě oba vchody – spodní z Drážďanské ulice i horní od sídliště Dobětice. Pavilony, prodejna suvenýrů Sepilok i občerstvení jsou k dispozici stejnou dobu, ale zoo lze opustit turnikety u obou vchodů ještě hodinu po zavírací době, tedy do 18.00 hodin,“ přibližuje vedoucí návštěvnického servisu Andrea Balejová a dodává: „Od neděle 1. října se nepatrně snižuje i výše vstupného, dospělí zaplatí za návštěvu 110 Kč, děti, studenti a důchodci polovinu a rodina (dva dospělí a dvě děti) 290 Kč.“

Změny doznají i oblíbená komentovaná krmení a další předváděcí akce. „V sobotu 30. září bude v letošním roce naposledy přístupný volný výběh pro lemury kata pod restaurací Koliba, kde v 11.30 hodin proběhne i poslední komentované krmení. Stejně tak se v sobotu naposledy mohou malé děti povozit na ponících. Návštěvníci se ještě v sobotu mohou v 17.30 hodin podívat na krmení tuleňů, které se pak od neděle bude konat jen 2x denně (10.00 a 15.30 hodin). Celý víkend lze shlédnout medový strom pro malajské medvědy (12.30 hodin) a krmení surikat (12.45 hodin). Bohužel, výjimečně se procházka slonů po zoo nebude konat ani v sobotu 30. 9., ani v neděli 1. 10.,“ sděluje tisková mluvčí zoo Věra Vrabcová.

Beze změny zůstává krmení orangutanů za využití prvků enrichmentu (denně v 10.15 hodin) a krmení piraň (každou sobotu ve 12.00 hodin). Během měsíce října se budou stěhovat i některá zvířata. „Minulý týden již došlo k přesunu samice aligátora Adély, Libor ji bude následovat během několika dnů, ale bude záležet na počasí a na teplotě. Stěhování čeká i pár vyder malých, domovinou tohoto druhu je Jihovýchodní Asie, takže potřebují zimu strávit v prostředí s odpovídající teplotou. Samičku jsme v polovině září přivezli ze Zoo Ostrava,“ vysvětluje vedoucí zoologického oddělení Petra Padalíková.

I v podzimním období pořádá zoo různé akce. „První sobotu v říjnu (7. 10.) se v zoo konají oslavy Světového dne zvířat, na který pravidelně upozorňujeme nejen návštěvníky naší zoo, ale v tento den věnujeme poděkování hlavně sponzorům, adoptivním rodičům a patronům, kteří zvířata v  zoo podporují celý rok. Pouze pro ně je připravena komentovaná prohlídka s novinkami posledního roku, ale odpoledního programu u restaurace Koliba se mohou zúčastnit všichni návštěvníci,“ sděluje Matěj Kynšt. „Společný program začíná ve 14.00 hodin poděkováním a oceněním dlouholetých a významných adoptivních rodičů, zvířatům v zoo se dostane požehnání od představitele Diecéze litoměřické, nebude chybět ani různá taneční a hudební vystoupení. Hostem dne je milovnice zvířat zpěvačka Eva Pilarová,“ doplňuje na závěr Matěj Kynšt.

Předváděcí akce v měsíci říjnu:

Komentované krmení tuleňů: denně kromě úterý v 10.00 a 15.30 hodin.

Enrichment u orangutanů: denně v 10.15 hodin. 

Krmení piraň: sobota ve 12.00 hodin. 

Procházka slonů po zoo: denně v 11.30 hodin (s tolerancí, v závislosti na počasí a zdravotním stavu zvířat).

Cvičení slonů: 14.30 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru