Ústí nad Labem – Řadu kritiky v těchto dnech sklízí budování nových zálivů pro vozy ústecké hromadné dopravy. Řidičům vadí, že když ve stanici zastaví trolejbus, tak se stane silnice neprůjezdnou.

Nové zálivy pro trolejbusy budí emoce. Foto: Petr Sochůrek
Jedním ze stěžujících se řidičů je Karel Kadeřábek, který se obrátil na redakci E - Ústí. „Kdo to vymyslel. Takhle se akorát budou v ulicích tvořit kolony aut. Už teď jsou vidět řidič, kteří se snaží po rozjetí trolejbusu předjíždět v nepřehledných místech, aby dohnali časovou ztrátu," napsal Karel Kadeřábek.

Městské silnice zpravuje ústecký magistrát. Mluvčí Romana Macová uvedla, že úpravami jsou řešeny bezpečnostní prvky. „Rekonstrukci jsme tvořili i ve spolupráci s Policií České republiky a projektantem tak, aby byla navržena bezpečnost chodců. Řada zastávek byla umístěna nevhodně a řešeny byly například dlouhé přechody (mnohé vedly i do zálivů). Rekonstrukcí zastávek a zálivů tak dojde ke zvýšení komfortu a bezpečnosti pro pěší, ke zklidnění (zpomalení) dopravy ve vybraných úsecích i na úkor individuální automobilové dopravy. Tento trend je patrný i v ostatních městech v ČR i v Evropě," doplnila mluvčí města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru