Ústecká zoo den po řádění silného nárazového větru otevírá. Lanovka na Větruši zůstává mimo provoz kvůli odstávce
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Den po řádění silného větru, který v neděli ráno 29. října dosáhl na Ústecku podle měření meteorologů na stanici na Kočkově 36,5 metrů za sekundu což je v přepočtu 131,4 kilometrů za hodinu, se celé Ústecko vrací pomalu do běžného života. Své brány otevírá ústecká zoo, energetici obnovují dodávky elektrického proudu, mimo provoz však zůstává ústecká lanovka kvůli plánované odstávce.

Mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová uvedla, že dnes (pondělí 30. října) se zahrada otevře návštěvníkům podle otevírací doby pro toto podzimní období. „O situaci v naší zoo po silném větru, který se přehnal přes Ústecko, budeme informovat v tiskové zprávě,“ odpověděla na dotaz redakce E – Ústí.cz Věra Vrabcová.

Soňa Holingerová, mluvčí společnosti ČEZ pro severní Čechy ke kalamitnímu stavu uvedla, že na Ústecku ještě probíhají lokální obnovy dodávky elektrické energie po řádění silného větru.

Mimo provoz zůstává ústecká lanovka na Větruši. „Je to z důvodu plánované odstávky, která bude probíhat od pondělí 30 října do pátku 3. listopadu,“ uvedla Jana Dvořáková z ústeckého Dopravního podniku.

Mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan uvedl, že v okrese Ústí nad Labem vyjely hasičské jednotky k 53 vyvráceným a zlomeným stromům a 25 dalším událostem způsobeným větrnou smrští.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru