Žena našla v křoví poraněné káně lesní, strážníci ho převezli do útulku
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V 11 hodin dopoledne telefonovala na tísňovou linku městské policie oznamovatelka, která operátorovi sdělila, že při procházce s dětmi uviděla v ulici Vinařská v křoví zřejmě poraněného dravce. Na místo byla vyslána hlídka strážníků ze skupiny operačního zákroku, která zde opeřence našla a posléze i odchytila.

Jednalo se o káně lesní, které mělo poraněné křídlo. Strážníci ptáka odvezli do městského útulku pro opuštěná zvířata, kde bylo káně ošetřeno veterinářkou. Ta u káněte zjistila, že jeho pravé křídlo je bez letek, a tudíž není schopno při letu manévrovat a ve volné přírodě by zákonitě uhynul. Z těchto důvodů bylo káně po ošetření odvezeno do chovné stanice pro dravce.

0711odchyt1

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru