Hlavní náměstí v centru Ústí ozdobí vánoční stromy od dárců
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vánoční stromy na Lidickém i Mírovém náměstí budou i letos pocházet od dárců. V Ústí nad Labem jde o dlouholetou tradici.

„Děkuji všem lidem ať už z našeho města nebo z jiných míst, že nám každý rok nabízejí k využití své stromy. Pro město je to velká pomoc,“ uvedla primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová.

Na Lidickém náměstí bude v pátek osazen stříbrný smrk, který věnovali Barbora a Tomáš Jizerovi z Hynaisovy ulice. Mírové náměstí ozdobí smrk ztepilý od Milana Grunda z Valkeřic na Děčínsku. Oba stromy budou po pokácení zkráceny na bezpečnou délku, tak aby dosahovaly osm metrů nad zem.

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že tradice vánočních stromů od dárců trvá ve městě už řadu let. „Je to oboustranně výhodné. Lidé nabízejí stromy, které jim na pozemku stíní nebo vadí svou výškou a rozložitostí. Město stromy na své náklady porazí a odveze," dodala mluvčí.

Slavnostním rozsvícením vánočního stromu proběhne na Lidickém náměstí v neděli 26. listopadu v 18.00 hodin při zahájení programu Ústeckých Vánoc. V rámci programu, který začne již v 16.00 hodin, se představí Anička Slováčková či Dan Hůlka. Návštěvníci akce se mohou těšit na ohňostroj s překvapením.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru