Střekov – Projít se po Železničním mostě z jednoho břehu řeky Labe na druhý budou moci Ústečané a návštěvníci města až v září. On-line deník E - Ústí.cz o tom informovala Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC), která most spravuje.

Na ceduli zakazující vstup na Železniční most narazí v těchto dnech pěší Ústečané a Střekované. Foto: Petr Sochůrek
„Hlavní práce na opravě ocelové konstrukce již skončily. V současné době probíhají navazující práce na inženýrských sítích a na lávce. Lávka je v majetku města Ústí nad Labem, které je i investorem její opravy. Podle informací SŽDC oprava lávky má skončit do 31. srpna 2015," uvedl Pavel Tesař, tiskový mluvčí SŽDC.

Železniční most uzavřeli dělníci v lednu letošního roku. Důvodem byla oprava rezivějících částí, které oslabovaly jednotlivé prvky ocelové konstrukce. Řada Střekovanů se tehdy začala ptát, zda s celkovou rekonstrukcí Železničního mostu montéři opraví i několik let uzavřenou lávku, u které při povodni v roce 2002 uřezali dělníci zábradlí. „Obnovení lávky na náplavové straně je neekonomické, neboť při další větší povodni by museli dělníci minimálně odstranit zábradlí, aby nedocházelo k zachycování plovoucích předmětů o něj," řekl na začátku rekonstrukce Železničního mostu Marek Illiaš z tiskového oddělení SŽDC.

Čtenáři, posílejte nám na e-mail: redakce@e-ústí.cz náměty na zprávy z Ústí. Využijte zpráv na naší facebookové stránce. Redakce E- Ústí se zeptá odpovědných a o výsledku bude na svých stránkách informovat. Ústečáci a čtenáři, čtěte, co vás zajímá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru