Ústí nad Labem - Rada města Ústí nad Labem na svém posledním jednání schválila zadání projektové přípravy a realizace první etapy projektu Modernizace parkovacího systému s návazností na značení a výstupem do mobilní aplikace v lokalitách Mariánské garáže, Zanádraží a parkoviště U Jelínka ve spolupráci se společností Metropolnet. Předpokládané náklady jsou 3,7 milionu korun.

Mluvčí města Romana Macová uvedla, že v plánu je propojení systému i s ostatními zpoplatněnými parkovišti v centru města. Hlavní cíle projektu jsou: „Informovat motoristy o možnostech k odstavení automobilu v městských parkovacích domech/závorových parkovištích proměnným dopravním značením a mobilní aplikací. Pomocí značení a mobilní aplikace přesně a efektivně navádět motoristy na volné parkovací kapacity na závorových parkovištích, tím přispívat ke snížení dopravní zátěže a zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Zavedení možnosti dálkové správy závorových systémů z jednoho místa. Motoristy pozitivně motivovat k parkování v parkovacích domech, zejména zlepšením komfortu odbavení.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru