Strážníci v období Vánoc každoročně provádějí nejvíce odchytů zvířat. Naposledy odvezli do útulku užovku
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Mezi výčet činností městských strážníků nepatří pouze dohled nad veřejným pořádkem, ale i pomoc občanům v nouzi a ve neposlední řadě i pomoc zvířatům, které se dostali do potíží a hrozí jim zranění nebo uhynutí.

Na tísňovou linku městské policie se velmi často obrací oznamovatelé, kteří operátorovi nahlásí , že někde viděli ptáka nebo zvíře, které je buď zraněno nebo se dostalo do situace, kdy bez cizí pomoci není schopno se dostat na svobodu.

2811mpul2

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

Mezi takovéto případy nejčastěji patří zaklíněné srny v pltě, psi, kteří spadnou do různých výkopů nebo kanálů, ale najdou se i případy, kdy strážníci odchytí i exotické hady, kteří buď svému majiteli utečou nebo se ho majitel sám zbaví.

2811mpul3

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

Poslední případ byl na konci minulého týdne, kdy strážníci takového hada umísťovali do útulku pro opuštěná zvířata. Nejvíce odchytů provádějí strážníci v období Vánoc, kdy jako dárek poslouží neuváženě zakoupené zvíře, které se po čase stane nepohodlným a lidé se ho zbaví tím, že ho vyhodí na ulici.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru