Ústecký kraj – Český hydrometeorologický ústav v sobotu 15. srpna ve večerních odvolal pro Ústecký kraj smogovou situaci. Po devíti dnech se tak vrátily dobré rozptylové podmínky. On-line deník E – Ústí.cz o tom informovala Natalia Šustova.

Dobré rozptylové podmínky a mírné ochlazení přiměli Ústečany ke sportování. Foto: Petr Sochůrek
„Za dobrými rozptylovými podmínkami stojí mírný pokles denních teplot a polojasné počasí, které bylo přes den," uvedla pro E – Ústí.cz. ústecká meteoroložka.

Smogová situace pro území Ústeckého kraje byla Českým hydrometeorologickým ústavem vyhlášena dne 6. Srpna 2015 v 18.42 hodin z důvodu vysokých koncentrací troposférického ozonu. Na některých stanicích reprezentativních pro uvedené území došlo u troposférického ozonu k překročení informativní prahové hodnoty 180 mikrogramů/m3. Mohlo za to tropické počasí, které v těchto dnech na Ústecku panovalo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru